Skoči na glavno vsebino

V petek, 5. januarja 2024, smo se mladi planinci malo pred 16. 00 zbrali pred šolo in komaj čakali, da odrinemo na pot, ki nas je tokrat vodila na Grmado.

Tokrat smo se povezali s projektom Zdrava šola, katerega cilj je med drugim tudi spodbujanje aktivnega preživljanja prostega časa. Tako kot lansko leto, nam je tudi tokrat za pohod uspelo spodbuditi preko 100 učencev. Opremljeni z naglavnimi lučkami smo se v dooolgi koloni podali proti cilju. Razgled nas je z vsakim prehojenim metrom bolj navduševal, saj smo lahko opazovali še vedno praznično okrašeno Krško. Najbolj smo se razveselili, ko se je končno dovolj stemnilo, da smo lahko prižgali še svoje luči in si sami osvetljevali pot.

Na cilju smo si hitro poiskali svojo klop, kjer smo pojedli malico in vse sladkarije, ki smo jih pridno nosili v naših nahrbtnikih. Za pot navzdol so bili zagotovo veliko lažji.

Ker so bile naše noge zelo hitre in smo imeli za povratek še veliko časa, smo se vračali po daljši Dalmatinovi poti, ki nas je vodila čez Bučerco, mimo ribnika Resa nazaj do šole.

Hvala kuharicam, da nas je ob povratku čakal topel čaj in sveže pečeni navihančki. Res smo se jih razveselili. Ob zvokih glasbe smo se okrepčali, potem pa prijetno utrujeni in polni lepih vtisov odšli proti domu.

 

Mentorice planinskega krožka

Dostopnost